Gregers Andersen

FORSKER, DEBATTØR & FORFATTER

Om Gregers

Jeg er uddannet kulturforsker fra The Rachel Carson Center, Ludwig-Maximillians-Universität, München og Institut for Kunst- og Kulturvidenskab, Københavns Universitet, hvor jeg også har været ansat 2 år som postdoc. Fra december 2018 til november 2020 er jeg ansat som postdoc i miljøhumaniora ved Stockholms Universitet. Her vil  udgangspunktet for min forskning være samtidens klima- og miljøproblemer bredt tilgået igennem humanistiske teorier og metoder,  men med et særligt fokus på litteratur, film og filosofi.

Sideløbende med min forskning er jeg en ivrig foredragsholder, debattør og kommentator af politiske og kulturelle problemstillinger. Især er jeg dybt engageret i kampen for at forhindre klodens klima- og miljøproblemer i at accelerere yderligere. Et engagement, der i 2016 fik mig til at udgive debatbogen Grænseløshedens kultur. Et opgør med udmattelse, hastighed og håbløshed i klimakrisens tidsalder (Informations forlag).

I 2018 tog jeg sammen med Jens Friis Lund og Stefan Gaarsmand Jacobsen initiativ til Forskernes Klimaopråb, der blev underskrevet af mere end 300 danske forskere og trykt på forsiden af Politiken. Opråbet har siden modtaget Hal Kochs demokratipris (2018) for at skabe fornyet opmærksomhed omkring klimaspørgsmålets rolle i dansk politik.

%d bloggers like this: